Omatarbeks päikesepargi kiirjuhend

Omatarbeks päikesepargi kiirjuhend

Palju õnne uue salvestusvõimekusega päikesepargi ostmise puhul! See juhend aitab Teil oma uue päikesepargiga tuttavaks saada ja tagada, et Teie elektrijaam töötab korralikult ja ohutult.

Ohutus:

Enne alustamist veenduge, et olete tutvunud kasutusjuhendi esimeses peatükis oleva ohutusjuhendiga. Ärge kunagi avage päikesepargi seadmeid ega puudutage nende sisemisi komponente kui Te ei ole elektrik.

Päikesepargi sisse- ja välja lülitamine:

Selleks et päikeseparki sisse või välja lülitada, kasuta inverteri vasakul küljel asuvat metalset surunuppu. Kui nupu ümber olev LED rõngas helendab, on päikesepark sisse lülitatud. Peale nupu vajutust läheb mõni minut et park sisse/välja lülituks. Päikesepargi hetkeolekut kuvab ka inverteri ekraani keskel asuv ON/OFF kirjaga ikoon.










Inverteri ekraan:

Inverteri ekraani sisse lülitamiseks vajuta ekraani all olevatest nuppudest kõige vasakpoolsemat (ESC)
Ekraanilt näed päikesepargi toimetamise hetkeolukorda graafiliselt. Põhjaliku kirjelduse ekraanil olevate ikoonide ning nende tähenduste kohta leiad artikli juures olevast inverteri kasutusjuhendist. 







Esmane sissetöötamine:

Peale esmast paigaldamist on Teie päikesepargi esmaseks töörežiimiks akupanga sissetöötamine. See võtab aega umbes nädal ning selle perioodi jooksul laetakse akupanka kõikidest saada olevatest allikatest pidevalt ja järjest madalama voolutugevusega. Ei tasu ära ehmatada kui tundub nagu toimuks päevasel ajal võrgust akude laadimine. See on täiesti normaalne ja vajalik Teie akupanga pikaajalise ning murevaba eluea huvides. Selle sissetöötamise jooksul edastatakse päikesepaneelide poolt toodetud elekter akudesse ja jooksva tarbimise katteks ning müügilepingu olemas olul müüakse ülejääk ka elektrivõrku. 
Öösel akudest elektrivoolu tarbimist ei toimu.
Peale sissetöötamise lõppu aktiveerime Sinu pargi tavapärase töörežiimi.

Suvine töörežiim:

Suvel töötab päikesepark režiimis mis garanteerib toodetava energia maksimaalse kohapealse tarbimise ning energiasõltumatuse.
Kui päike paistab, toimetab park järgnevalt:
  1. Paneelide poolt toodetav elekter suunatakse kõigepealt parasjagu töötavate seadmete vajaduste katmiseks.
  2. Juhul kui paneelide toodang on suurem kui hetke tarbimine, suunatakse üle jääv energia akupanka hilisemaks kasutamiseks.
  3. Kui akupank on pilgeni täis ning võrku müük on lubatud, edastatakse ülejääk üldvõrku ettemaksuks.
Kui päike loojub või on sombune ilm, toimib park selliselt:
  1. Esmajärjekorras võetakse tarbijate toiteks energia paneelidelt, kui sealt midagi tulemas on
  2. Seejärel võetakse vajaminev energia akupangast
  3. Kui akupangas piisavalt varu alles ei ole, võetakse vajaminev energia elektrivõrgust

Talvine töörežiim:

Talvel kui päikesepaneelid elektrit ei tooda, suudab päikesepark laadida akusid eelseadistatud öötundidel et kindlustada Sinu jaoks võimalikult soodne ööpäevane elekter. 

Voolukatkestused:

Päikesepark on alati valmis voolukatkestustele reageerima. Juhul kui katkestus toimub suvisel ajal, jätkab park tavapärast tööd, tootes energiat päikesepaneelidest ning kasutades seda jooksva tarbimise katteks ja akupanga täitmiseks.
Talvisel perioodil kui päikesepaneelid toodangut ei anna, on soovitav voolukatkestuse korral oma jooksvat tarbimist piirata et akupangas olnud elektrienergiast piisaks võimalikult pikaks ajaks.




Monitoorimine:

Monitoorimiseks kasutage Solarman Smart nimelist äppi. 
  1. Google Play poes: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.igen.xiaomaizhidian
  2. Apple App Stores: https://apps.apple.com/us/app/solarman-smart/id1469487897
Peale äppi sisse logimist näed oma päikesepargi toimimist jooksvalt ning ajaloolisi andmeid. Äpi kaudu oma päikesepargi seadistusi muuta ei ole võimalik.

Veateated:

Juhul kui Teie päikesepark peaks andma häiret, kirjutage üles inverteri ekraani keskel kuvatav veateate number ning teavitage esimesel võimalusel päikesepargi paigaldajat.

Hooldus:

Regulaarne hooldus tagab Teie päikesepargi pikaajalise ja sujuva töö. 
Kontrollige päikesepaneele regulaarselt. Veenduge, et need on puhtad ja terve välimusega. Ärge kraapige paneelidelt jääd ja lund esemetega mis võivad paneeli pinda kahjustada. Hoidke päikesepaneelid puhtad, et tagada nende maksimaalne tootlikkus.
Laske oma päikesepark kogu komplektsuses vähemalt kord aastas, hooaja alguses spetsialistil üle kontrollida ja hooldada. 


Loodame, et see kasutusjuhend oli teile abiks! Kui teil on veel küsimusi, ärge kartke küsida.

    • Related Articles

    • Kuidas kiiresti ja lihtsalt võrku müük peatada?

      Selleks et minimaalsete muudatustega elektrienergia võrku müük peatada kuid siiski jätkuvalt paneelide poolt toodetavat elektrit ise tarbida, tuleks lihtsalt peatada ülejäägi võrku lubamine. Selleks tuleks teha inverteri ekraanilt järgmised valikud: ...